Ako vybrať detský podberák

Ako vybrať kvalitný a plne funkčný podberák pre Vášho malého rybára či rybárku?

Dôležité parametre podberáku:

1) Váha podberáku
Váha je zásadná pri manipulácii vo vode, odporúčame maximálnu hmotnosť 400 gramov, tým sa podberák stáva ľahkým a skvele ovládateľným vo vode.

2) Jednoduchosť rozloženie
Ďalším bodom je veľmi jednoduché rozloženie podberáku, ideálne vyklopenie jednou rukou. Je dôležité, aby to malého rybára bavilo.

3) Ohľaduplnosť voči našim rybím kamarátom
Odporúčame pogumovanú sieť, ktorá je veľmi šetrná k rybám a je príjemná aj pre malých rybárov a rybárky, lebo sa do siete nezachytávajú háčiky => dlhá životnosť, čo rodičia určite ocenia. Ďalej sieť nezapácha, ani nenasakuje vodu. Pri nákupe určite dbajte aj na možnosť výmeny siete, každá sieť sa raz opotrebuje a je ekologické aj ekonomické sieť iba vymeniť behom pár minút, viď. video návod, ako byť nútený kupovať celý nový podberák.

4) Možnosť teleskopického vysunutia
Je veľmi praktické, keď sa chytá napríklad z vyššieho brehu, využiť možnosť teleskopického vysunutia podberáku do potrebnej dĺžky. Pre deti je tiež vhodné, keď je koniec protišmykovej gumovej rukoväte vybavený gumovým očkom, ktoré si dieťa navlečie na ruku, aby mu podberák "neodplával".

Na všetky tieto parametre sme kládli veľký dôraz a preto sme vyvinuli unikátny značkový podberák Karásek, v 4 farebných variantoch: zelená, fialová, modrá, oranžová, aby si mohla vybrať každá malá rybárka aj rybár, podľa svojej obľúbenosti farieb.